Protestunderskrifter afleveres på rådhuset


Enhedslisten støtter beboernes protester mod nedrivninger i Gellerup. Her ses overrækkelsen af underskrifter indsamlet af Protestgruppen mod nedrivninger 06.05.2010. Det er stadsarkitekt Gøsta Knudsen som foran rådhuset modtager underskrifterne på Borgmesterens vegne.

Her kan interesserede læse høringssvaret fra protestgruppen:


Århus, 5. maj 2010.

Til Århus Kommune
Planlægning og Byggeri
Kalkværksvej 10
8100 Århus C

Høringssvar :
Stort flertal imod nedrivning af boliger i Gellerup.

Vi beboere i Brabrand Boligforening, Afd. 4 Gellerupparken, forstår ikke, at man i dagens Danmark vil være bekendt at nedrive gode familieboliger. Som aktive borgere der ønsker demokratisk indflydelse, har vi undersøgt hvor mange der støtter nedrivning af boligblokke som jo er et centralt element i Helhedsplanen. Dette høringssvar viser hvad borgerne i Gellerupparken mener om nedrivning.

Vi har indsamlet underskrifter hos alle lejemål i Gellerupparken, som består af i alt 1776 lejemål. Det har været et stort arbejde, men resultatet foreligger nu.

Således har 1155 lejemål sagt nej til nedrivning, 77 har sagt ja og 544 kunne ikke træffes hjemme eller lejligheden var tom. Det betyder at i 65 % af lejemålene har beboere sagt nej og kun 4 % sagt ja til nedrivning. Hvis vi går ud fra den samme høje andel siger nej hvor folk ikke var hjemme, bliver nej-procenten endnu højere.

Der er altså et massivt flertal imod nedrivning, og vi mener det er et alvorligt demokratisk problem hvis man ikke respekterer dette. Vi forventer derfor at både borgmester Nikolai Wammen, byrådspartierne, Brabrand Boligforening og afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken forholder sig til dette resultat .Vil man forbedre livet for beboerne i Gellerup, er der brug for en helhedsplan, som handler om at imødekomme behov for de mennesker, som bor i området.

Den fremlagte helhedsplan handler om at fjerne os fra et område, som mange er tilfredse med at bo i. Og mange Gellerup borgere vil ikke have råd til at købe en bolig her, hvis man gennemfører salg af boliger. Mange er også fordrevet flere gange fra deres hjem, og nu bliver de fordrevet fra deres bolig i et demokratisk land.

Vi vil derfor bede jer ændre helhedsplanen, så Gellerup borgere ikke bliver tvunget ud af deres boliger, og så vi får en socialt ansvarlig helhedsplan, til gavn for os, der bor her nu.

På vegne af Protestgruppen mod nedrivning.

Turan Saleh

Kontaktperson er: Turan Saleh, Dortesvej 35 2th, 8220 Brabrand. Tlf: 52453398

Foto: Ole Vad Odgaard