Venteliste for voksne handicappede bliver længere

Læserbrev: Budgetforligspartierne i Århus Byråd roser sig i pressemeddelelse af, at forliget afskaffer venteliste til bostøtte til voksne handicappede. Det er der afsat 38 mio. kr. til. Partierne fortier til gengæld, at ventelisten til bolig i boform eller bofællesskab fortsat skal vokse – forligspartiernes beslutning vil indebære, at den venteliste vokser fra 95 ved udgangen af 2010 til 170 ved udgangen af 2013.

De seneste tre år har rådmanden forelagt byrådet indstilling om at skaffe de fornødne boliger – og undladt at stemme det igennem. Budgetpartierne har for tredje år i træk aftalt, at ventelisten skal have lov til at fortsætte med at vokse. At de pågældende voksne handicappede fortsat skal bo i op til nogle år hos deres stadig ældre forældre. Socialdemokratiet, Venstre, Radikale, Konservative og SF mener åbenbart ikke, der er stemmer nok i den gruppe handicappede og deres forældre.

Underprioriteringen af pågældende handicappede er en del af konsekvensen af budgetforligspartiernes 411 mio. kr. nedskæringsforlig fra 2006 og den ”stramme økonomiske styring” som partierne roser sig af at have foretaget i de efterfølgende år. Man valgte dengang at sænke ejendomsskattesatsen og i stedet spare på velfærden for de handicappede voksne og deres forældre.

Viggo Jonasen

Byrådskandidat – Enhedslisten
Hørgårdsvej 18
8240 Risskov

Bragt i Aarhus Stifttidende