Keld Hvalsø træder ud af byrådet

Enhedslistens byrådsmedlem, Keld Hvalsø Nedergaard, har besluttet sig for at forlade Århus byråd af arbejdsmæssige årsager. “I flere måneder har jeg haft en arbejdstid på 37 timer, hvortil – med store variationer – kommer en byrådsindsats på ca. det samme. Det kræver, at der er billeder i avisen og på TV af mig, for at min familie ved, hvordan jeg ser ud,” siger Keld Hvalsø Nedergaard.

Keld Hvalsø Nedergaard har været Enhedslistens enlige byrådsmedlem i to perioder; han erstattes af Jette Jensen Clay, der også er Enhedslistens spidskandidat til det kommende valg.

“De ca. 7½ år, jeg har siddet i byrådet, har været hårde, lærerige, men også sjove. Som Emma Goldman sagde: It has to be fun. If I can´t dance i won’t be a part of the revolution. Mange sjove og fantastiske situationer i byrådet har vist, at der er en meget vigtig og stærk politisk grund til, at Enhedslisten skal være i Århus byråd,” siger Keld og fortsætter: “Jeg har dyb respekt for mine politiske modstander; det er deres styrke og engagement, der gør det værd at være at være socialistisk med og modspiller. Men uden Enhedslistens kommunalpolitiske baggrundsgruppe og de mange bidrag fra borgere, ansatte, fagbevægelse og interesseorganisationer i alle afskygninger, havde jeg for længst været ude af kommunalpolitik.”

Keld Hvalsø Nedergaard vil i fremtiden bruge sin tid og energi på at arbejde med ungdomspolitik – først og fremmest som daglig leder for netværket Den Helhedsorienterede Indsats, som er en del af foreningsfællesskabet Ligeværd.

Enhedslisten afholder en aftrædelsesreception den 4. september kl. 14 – 16 i Enhedslistens nye lokaler, Mindegade 10, hvor Keld meget gerne vil takke de mange, med- og modspillere, der har gjort det muligt at være Enhedslistens byrådsmedlem.

For yderlige kommentar: Keld Hvalsø 2824 5824