Århusianske protester: Asyl til irakerne nu!


Omkring 30 mennesker var samlet i dag på Rådhuspladsen i Århus til en demonstration mod udvisningerne af 282 irakere. Demonstrationen var
arrangeret af Socialistisk ungdomsgruppe skanderborg (SUG). Sagen drejer sig om 282 irakere, der er blevet udvist af Danmark, fordi den danske stat har lavet en hjemsendelsesaftale med den irakiske stat. Danmark er særligt forpligtet til at give irakerne opholdstilladelse, fordi Danmark har deltaget i en krig, der har destabilliseret Irak og resten af regionen og har efterladt Irak på randen af borgerkrig. Nu vil den danske stat ikke betale regningen for svineriet, men vil derimod eksportere produktet af deres forbrydelse til Irak, hvor de risikerer at betale endnu engang for danmarks forbrydelse med deres liv.

Initiativet støttes officielt af Kirkeasyl, SUF Århus, SFU Århus, Enhedslisten, IS, ARN Århus og bedsteforældre for asyl. Følg med i kalenderen og duk og til næste arrangement. Du kan holde dig opdateret om udvisningssagen på www.kirkeasyl.dk. Her kan du også finde ud af, hvad du kan gøre for at hjælpe.

Af Steffen Jensen