Uddannelsesrådet, hvad laver de?

Pressemeddelelse: “Det virker som om, at der ikke foregår nogen koordinering, og at Venstres rådmænd mest har travlt med at sikre, at unge ikke får praktikpladser. Til gengæld vil de kæmpe for, at studerende kan køre taxa i byens gader,” udtaler enhedslistens byrådsmedlem, Keld Hvalsø,

i forbindelse med en forespørgsel til borgmesteren om Uddannelsesrådet. Keld fortsætter: “De afgående og kommende rådmænd fra venstre skal udsættes for et markant pres, hvis vi blot skal i nærheden af måltallene for unge, der skal fuldføre en ungdomsuddannelse.”

Forespørgsel til byens borgmester:

Baggrund:
Århus har sammen med omegns-kommunerne nedsat et uddannelsesråd. Dette råd er ikke mindst vigtig i en situation som den nuværende, hvor ungdomsarbejdsløsheden hele tiden stiger, og hvor manglen på praktikpladser inden for flere og flere brancher for alvor kan mærkes.
Vejledning kan være afgørende for de valg, der skal træffes af de unge, og ikke mindst udviklingen det seneste halve år kalder på, at der tages ledelsesmæssige initiativer på vejledningsområdet.
Med et formål som det nedenstående, er det indlysende, at kommunen har et forum, der kan handle:

”Formålet med Uddannelsesrådet er at sikre et bredt ledelsesforum, der drøfter uddannelsesmæssige og vejledningsmæssige problemstillinger, og i relation hertil tager konkrete initiativer blandt andet med henblik på at lette overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse for eleverne.

Målet er at skabe grundlag for, at flest mulige elever påbegynder og gennemfører en ungdomsuddannelse, og at eleverne oplever et sammenhængende uddannelses- og vejledningssystem.”

På den baggrund mener Enhedslisten, at det vil være på sin plads at få handlingerne belyst:

1. Hvor mange gange har uddannelsesrådet i Århus, Odder, Skanderborg, Favrskov og Samsø Kommuner været samlet inden for det sidste halve år?
2. Har der i Uddannelsesrådet i det sidste halve år været drøftelser i forhold til den meget vanskelige opgave med at skaffe praktikpladser for de unge fra byens erhvervsskolerne?
3. Hvis ikke, hvad er så baggrunden for den manglende drøftelse?
4. Hvis der har, hvilke initiativer er der så kommet ud af det?
5. Hvilke initiativer har uddannelsesrådet lagt op til, at der skal tages i kommunerne og på uddannelsesstederne?
6. Mener rådmanden/rådmændene, at de initiativer, der er taget i rådet, er tilstrækkelige?
7. Hvis ikke, hvilke yderlige initiativer lægges der op til?
8. Hvornår afholdes det næste møde i uddannelsesrådet?

Enhedslisten de rød-grønne i Århus byråd
Keld Hvalsø Nedergaard, [email protected], 28 24 58 24