Enhedslisten sætter kvinder i spidsen

Enhedslisten i Århus har på medlemsmødet den 27. januar valgt fire stærkt kompetente kandidater til det kommende byrådsvalg.
 
“Der er blevet sat et stærkt hold, der viser, at Enhedslisten ikke har problemer med at skifte byrådsmedlemmer ud. Der er gode muligheder for, at styrke den politiske profil og linje, vi hidtil har haft,” udtaler Keld Hvalsø Nedergaard, der er byrådsmedlem i Århus.
 
Pressemeddelelse, Århus 28. januar 2009.
 
På billederne (fra venstre): Jette Jensen (1) og Sarah Victoria Bruun (2)

Der er ved dette kommunalvalg kraftigt fokus på, hvordan der kan vælges flere kvinder ind i kommunalbestyrelser og byråd over hele landet. Århus Kommune har bl.a. en kampagne i gang for at få flere kvinder til at stille op til valget. Kun 8 ud af byrådets 31 medlemmer er kvinder.

I Enhedslisten er vi ikke bange for at opstille kompetente kvinder, således er de to øverst placeret på listen kvinder med vidt forskellige profiler.

Enhedslisten har i de sidste fire byrådsperioder været repræsenteret med en mand i byrådet som med godt 7000 stemmer har siddet alene på byrådets dyreste mandat.

Enhedslisten har valgt fire velkvalificerede som spidskandidater og partiet og dets medlemmer er klar til at føre valgkamp, hvor vi med en lille stemmefremgang på ca. 1000 stemmer kan få valgt to byrådsmedlemmer.

1. plads: Jette Jensen, 50 år, folkeskolelærer og tidl. formand for lærerne i Århus Kommune, 1. suppleant til byrådet.

2. plads: Sarah Victoria Bruun, 20 år, htx-gymnasieelev på 3. år

3. plads: Viggo Jonasen, 65 år, Pensionist, Cand.scient.pol., lektor 1976-2004 ved Den Sociale Højskole, Århus

4. plads: Naser Alsehli, 43 år, dansk statsborger, palæstinensisk oprindelse, Tolk, bachelor statskundskab. (arbejder iøjeblikket på en opgave på vestbreden)

Tilsammen repræsenterer kandidaterne en bred viden og erfaring lige fra vugge til grav. Og har erfaring med daginstitutioner, folkeskolen, ungdoms- og efteruddannelse, sundheds- og ældreområdet og integration.

Yderligere kandidater vælges på generalforsamlingen 18 april.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til 

Jette Jensen tlf  86201894 

Sarah Victoria Bruun tlf 30279999  eller Keld Hvalsø Nedergaard 28245824