Ingen julegaver i år

Der bliver ikke råd til julegaver i år – pengene er gået til nasserøvene på børsen. Det var budskabet i en happening, som lørdag middag blev afviklet på Clemens Bro i Århus midtby. 

Bag happeningen stod Enhedslisten, der mener, at Folketingets bankpakker kan sammenlignes med at give socialhjælp til spekulanter. Aktivisterne fra listen uddelte gaver til de forbipasserende. I gaven var kun to pebernødder og en blankocheck til spekulanter.

 “I de sidste årtier har banker, store virksomheder og direktører tjent milliarder af kroner på det økonomiske opsving. Nu hvor krisen kradser, skal vi andre betale regningen for deres gamblinger med økonomien. I Enhedslisten ønsker vi at bruge pengene på velfærd til almindelige mennesker frem for statsstøtte til nasserøvene på børsen”, udtaler Per Kring fra Enhedslisten i Århus, som i dagens anledning var klædt ud som julemand.

 

For yderligere oplysninger, kontakt Per Kring på tlf. 29 64 71 91

Billeder fra aktionen:Foto: Benjamin K. Lind