Invester NRGI-pengene i energibesparelser

I Enhedslisten mener vi, at eventuelle refusionspenge fra elselskabet NRGI skal investeres til energibesparelser

Enhedslisten har idag sendt borgmesteren en forespørgsel om Århus Kommune får refunderet fra NRGI, abonnement og nettarif for 2008.
I givetfald hvor meget, der bliver refunderet og hvad pengene skal bruges til.
Det kunne naturligvis være fristende at putte pengene i kommunekassen og så ikke tale mere om dem, men det er også en mulighed at lade dem tilfalde de konkrete kommunale forbrugere, hvis man er istand til at finde dem.
I Enhedslisten mener vi at man skal gøre som de gjorde i Horsens, hvor der blev tilbage betalt ca 2 mio. kr. Der vælger kommunen at lade pengene gå til energi besparelser.
Keld Hvalsø Nedergaard udtaler:”Det gode ved at lade institutioner og afdelinger, nedbringe energi forbruget, er at der fortløbene er penge at hente, så hvis hvis der sættes ind på energien, så startes en positivskrue, besparelser frigiver penge, der kan bruges til yderlige nedbringelser, der giver penge, der kan bruges til… osv. osv.. Det vi har set indtil nu er den negative skrue, nedskæringer der føre til forringet bygningsvedligeholdelse, der har ført til yderlige udgifter til bygninger der har ført til nye besparelser, der har ført til yderlige… osv.osv. så med omtanke kan selv små beløb sætte gang i en rigtig udvikling. Vi ved godt hvis der skal ændres på CO” regnskabet så skal der store investeringer til, men også der er det den samme mekanisme”

Hvis vi omregner det forventede beløb i Horsens til århusianske forhold, er det ca. 6 mio. kr. der skal tilbage betales, “selvom det ikke synes af meget i en kommune med 22.000 ansatte, så kan der nu gives meget energi rådgivning, skiftes mange pærer og lægges meget isolering for dette beløb” slutter Keld Hvalsø. Forespørgslen forventes besvaret i næste uge.
https://rabat.nrgi.dk/display_content.php/DK/nyheder.xml/8
www.rabat.nrgi.dk

For yderligere kommentarer: Keld Hvalsø 28245824